CECI
  • אודות המרכז
      אודות המרכז
    • דבר המייסד
    • צוות המרכז
    • ועד מנהל
    • פורום מומחים
    • שיתופי פעולה
    • עמיתי מחקר
    • חברי המרכז בארה”ב
    • מקורות מימון
    • רקע עלינו
    • הצהרת נגישות
  • העשייה שלנו
  • שער לידע
  • מן התקשורת
  • קולות קוראים
  • צרו קשר

הרשמה לניוזלטר

    מערך הכשרות הממלכתי – ניתוק הזיקה בין משגיחי הכשרות לבין בתי העסק המושגחים

    בית - EzGov - מערך הכשרות הממלכתי – ניתוק הזיקה בין משגיחי הכשרות לבין בתי העסק המושגחים

    החלטת הממשלה קובעת, בהמשך להחלטת מועצת הרבנות הראשית לישראל מיום 25.6.18, את הצעדים הבאים בנוגע למערך הכשרות הממלכתי: א.    להטיל על השר לשירותי דת ועל הרבנות הראשית לישראל, בתיאום עם

    מה הוחלט?

    בהמשך להחלטת מועצת הרבנות הראשית לישראל מיום 25.6.18 המצ"ב (דף ..): 
    א.    להטיל על השר לשירותי דת ועל הרבנות הראשית לישראל, בתיאום עם משרדי האוצר והמשפטים, להכין בתוך 60 יום תזכיר חוק שעניינו הפעלת מערך השגחת הכשרות בהתאם לעקרונות שאותם אימצה מועצת הרבנות הראשית לישראל בהחלטתה האמורה לעניין ניתוק הזיקה בין משגיחי הכשרות לבין בתי העסק המושגחים על ידם. 
    ב.    להטיל על המשרד לשירותי דת, הרבנות הראשית לישראל, הממונה על השכר והממונה על התקציבים במשרד האוצר לקיים הידברות במהלך התקופה האמורה בסעיף א' עם נציגי הסתדרות העובדים החדשה ועם נציגות ועד המשגיחים על השלכות המתווה האמור.
    ג.    להנחות את משרדי הממשלה הנוגעים בדבר לבחון את צמצום הפגיעה בתנאי העסקת המשגיחים, ככל שקיימת במסגרת המתווה האמור לעיל, לרבות על דרך בחינת אפשרויות העסקה אחרות, לרבות העסקה ישירה כעובדי המועצות הדתיות במשק כספי סגור או באמצעות תאגיד ממשלתי או עירוני או בכל דרך אחרת.

    החלטת הממשלה קובעת, בהמשך להחלטת מועצת הרבנות הראשית לישראל מיום 25.6.18, את הצעדים הבאים בנוגע למערך הכשרות הממלכתי:
    א.    להטיל על השר לשירותי דת ועל הרבנות הראשית לישראל, בתיאום עם משרדי האוצר והמשפטים, להכין בתוך 60 יום תזכיר חוק שעניינו הפעלת מערך השגחת הכשרות בהתאם לעקרונות שאותם אימצה מועצת הרבנות הראשית לישראל, הנוגעים לניתוק הזיקה בין משגיחי הכשרות לבין בתי העסק המושגחים על ידם. 
    ב.    להטיל על המשרד לשירותי דת, הרבנות הראשית לישראל, הממונה על השכר והממונה על התקציבים במשרד האוצר לקיים הידברות במהלך התקופה האמורה בסעיף א' עם נציגי הסתדרות העובדים החדשה ועם נציגות ועד המשגיחים על השלכות המתווה האמור.
    ג.    להנחות את משרדי הממשלה הנוגעים בדבר לבחון את צמצום הפגיעה בתנאי העסקת המשגיחים, ככל שקיימת במסגרת המתווה האמור לעיל.

    תיאור ההחלטה

    תאריך פרסום:
    08/07/2018
    הממשלה ה-34
    מספר ההחלטה
    החלטה 3954
    ללא קטגוריה
    • ת.ד. 39080 תל אביב, מיקוד 6139002
    • 03-6438979
    • 03-6439438
    • [email protected]
    כניסת סטודנטים
    © 2022 כל הזכויות שמורות המרכז הישראלי להעצמת האזרח (ע"ר) dooble