CECI
  • אודות המרכז
      אודות המרכז
    • דבר המייסד
    • צוות המרכז
    • ועד מנהל
    • פורום מומחים
    • שיתופי פעולה
    • עמיתי מחקר
    • חברי המרכז בארה”ב
    • מקורות מימון
    • רקע עלינו
    • הצהרת נגישות
  • העשייה שלנו
  • שער לידע
  • מן התקשורת
  • קולות קוראים
  • צרו קשר

הרשמה לניוזלטר

    העברת סמכויות ושטח פעולה – בתי הדין הרבניים

    בית - EzGov - העברת סמכויות ושטח פעולה – בתי הדין הרבניים

    החלטת הממשלה  קובעת להעביר את האחריות על בתי הדין הרבניים ממשרד המשפטים למשרד לשירותי דת, ומפרטת את תחומי האחריות שיועברו לשר לשירותי דת כתוצאה מכך. ההחלטה מחריגה את עניין יושב-ראש הוועדה

    מה הוחלט?

    א. בהתאם לסמכות הממשלה לפי סעיף 31(ד) לחוק יסוד: הממשלה, להעביר את שטח הפעולה של יחידת הסמך בתי הדין הרבניים ממשרד המשפטים למשרד לשירותי דת.

    על פי סעיפים 9(א)(11) ו- 9(ב)  לחוק הממשלה, התשס"א-2001, על העברת שטח הפעולה תימסר הודעה ליו"ר הכנסת, והיא תובא לידיעת הכנסת.

    ב. בהתאם לסמכות הממשלה לפי סעיף 31(ב) לחוק יסוד: הממשלה, להעביר את הסמכויות המוקנות לשר המשפטים לעניין בתי הדין הרבניים לפי המפורט להלן:

    1. חוק הדיינים, התשט"ו-1955 (להלן – חוק הדיינים), למעט הסמכות להיות יושב-ראש הוועדה לבחירת דיינים, ושאר הסמכויות שלפי סעיפים 5–7 לחוק הדיינים והסמכות לקבוע אגרות לפי סעיף 27, אך לרבות הסמכות לבחור טוענת רבנית לחברת הוועדה לפי סיפת סעיף 6(א) לחוק הדיינים – אל השר לשירותי דת.

    2. הסמכות להיות יושב-ראש הוועדה לבחירת דיינים, ויתר הסמכויות שלפי סעיפים 5–7 לחוק הדיינים אך למעט הסמכות לבחור טוענת רבנית לחברת הוועדה לפי סיפת סעיף 6(א) לחוק הדיינים – אל השר שייקבע ע"י ראש הממשלה.

    3. לעניין קביעת תקנות או הוראות מינהל הקובעות את סדרי הדין של בתי הדין הרבניים, וכן את כללי האתיקה, סדרי ייצוגם של בעלי דין לפני בתי הדין בידי מי שאינם עורכי דין וסמכויות מנהליות של אבות בתי הדין – יבוצע תיקון חקיקה שיוסיף חובת התייעצות עם שר המשפטים.

    4. הסמכות לקבל החלטות בית דין משמעתי לפי סעיף 22(א) לחוק הדיינים לידי השר  לשירותי דת ולשר המשמש יושב ראש הוועדה לבחירת דיינים לפי סעיף ב(2) להחלטה זו.

    5. הסמכות שלפי חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין), התשי"ג–1953, אל השר לשירותי דת ויבוצע תיקון חקיקה שיוסיף חובת התייעצות עם שר המשפטים לעניין קביעת סדרי דין כקבוע בסעיף 11 לחוק.

    6. הסמכות שלפי חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), התשנ"ה-1995, אל השר לשירותי דת, ויבוצע תיקון חקיקה שיוסיף חובת התייעצות עם שר המשפטים לעניין קביעת סדרי דין כקבוע בסעיף 9 לחוק.

    7. סעיף 1 בחוק נציב תלונות הציבור על שופטים, התשס"ב–2002, פסקה (3) בהגדרת השר, אל השר לשירותי דת והשר היושב בראש הוועדה לבחירת דיינים כאמור בסעיף ב(2) בהחלטה זו.

    העברת הסמכויות כאמור בסעיף זה תובא לאישור הכנסת, כנדרש בסעיף 31(ב) לחוק יסוד: הממשלה.

    ג. ההחלטה בדבר העברת שטח הפעולה "בתי הדין הרבניים" לפי סעיף א' תיכנס לתוקף במועד קבלת אישור הכנסת להעברת הסמכויות כאמור בסעיף ב' לעיל.

    ד. התקציבים ותקני כח האדם הקשורים לשטח הפעולה יועברו ממשרד המשפטים למשרד לשירותי דת בתיאום עם אגף התקציבים, עם משרד המשפטים ועם נציבות שירות המדינה בתוך 14 ימים מיום כניסת החלטה זו לתוקף.

    ה. בתוך 14 יום תוגש לממשלה על ידי השרה לאזרחים ותיקים ביחד עם השר לשירותי דת הצעה לשיפור הטיפול במקרים של מסורבות גט.  בדיונים על אופן יישום המהלך תידון תוספת המשאבים הדרושה לבתי הדין הרבניים בין אגף התקציבים במשרד האוצר לבין הנהלת בתי המשפט.

     

    החלטת הממשלה  קובעת להעביר את האחריות על בתי הדין הרבניים ממשרד המשפטים למשרד לשירותי דת, ומפרטת את תחומי האחריות שיועברו לשר לשירותי דת כתוצאה מכך. ההחלטה מחריגה את עניין יושב-ראש הוועדה לבחירת דיינים וקובעת כי הסמכות להיות יושב ראש הוועדה תועבר אל שר שייקבע ע"י ראש הממשלה. ההחלטה מציינת כי מעבר אחריות זה יגובה בהסדרת התקציב ותקני כוח האדם הנדרשים, וכן תובא לאישור הכנסת. עוד קובעת ההחלטה כי השרה לאזרחים ותיקים, ביחד עם השר לשירותי דת, יגישו לממשלה תוך 14 יום הצעה לשיפור הטיפול במקרים של מסורבות גט.

    תיאור ההחלטה

    תאריך פרסום:
    05/07/2015
    הממשלה ה-34
    מספר ההחלטה
    החלטה 180
    מינהל ציבורי ושירות המדינה
    • ת.ד. 39080 תל אביב, מיקוד 6139002
    • 03-6438979
    • 03-6439438
    • [email protected]
    כניסת סטודנטים
    © 2022 כל הזכויות שמורות המרכז הישראלי להעצמת האזרח (ע"ר) dooble