לנוכח החשיבות הלאומית שרואה הממשלה בקיומן של תשתיות תקשורת סלולריות מתקדמות לכלל הציבור, בהתאם לצרכים הנוכחיים והפוטנציאליים של הציבור והמשק ולשם הבטחת התנאים שיאפשרו שימוש ביישומים מתקדמים הפועלים בעולם על גבי רשת סלולרית בנגישות לכלל הציבור, לשם פיתוח החדשנות, הכלכלה והתחרות הטכנולוגית וכן בהמשך להחלטת הממשלה מס' 209 מיום 1 באוגוסט 2021, אשר עניינה קידום פרישת תשתיות תקשורת מתקדמות והפחתת החשיפה לקרינה בלתי מייננת:
1 . להנחות את שר התקשורת להקים צוות בין-משרדי בראשות המנהל הכללי של משרד התקשורת (להלן – הצוות) שיבחן את הצעדים הנדרשים להשגת המטרות המפורטות בהחלטה זו. בצוות ישתתפו נציגים של משרד ראש הממשלה, משרד התקשורת, אגף התקציבים במשרד האוצר, נציג הממונה על התחרות, נציג בנק ישראל ונציג רשות החדשנות.
2 . בתוך 6 חודשים מיום קבלת החלטה זו, יגיש הצוות לשר התקשורת המלצות לדרכי פעולה להשגת המטרות המפורטות בהחלטה זו. הצוות יבחן בין היתר את הנושאים הבאים:
א. שימושי הדור החמישי ואילך ברשת הסלולר הציבורית ופוטנציאל התשואה לחברות הסלולר לאור שימושים אלה;
ב. קיומם של כשלים בשוק הסלולר אשר מפחיתים את התמריצים להשקעה ברשתות הציבוריות;
ג. צעדים להסרת חסמי פרישה ובכלל כך: פעולות ממשלתיות להגדלת היצע האתרים הציבוריים שישמשו להקמת אתרי סלולר, לרבות מבנים וקרקעות ציבוריים והפחתת עלויות הכרוכות בהקמת אתרים חדשים;
ד. שינויי האסדרה הנדרשים וכלי האכיפה המומלצים ליישום המטרות המפורטות בהחלטה זו;
ה. האמצעים והמשאבים הדרושים להבטחת תשתיות תקשורת סלולריות מתקדמות בהתאם למטרות המפורטות בהחלטה זו.
3 . לרשום את הודעת שר התקשורת, כי במקביל לעבודת הצוות יפעל להגברת הפיקוח והאכיפה על חברות הסלולר בהתאם לחובות הקיימות ברישיונן לשם הבטחת שירות ברשת הציבורית לכלל תושבי ישראל.
4 . לשם האצת הטמעה של יישומים טכנולוגיים חדשים על גבי רשתות סלולריות מתקדמות, משרדי התקשורת והאוצר יגבשו מנגנון לעידוד גופים המספקים שירותים לציבור, שאינם גופים למטרות רווח, למעט חברות ממשלתיות והכול בהתאם למנגנוני הקצאת הכספים הממשלתיים המקובלים. לצורך יישום סעיף זה יקצה משרד התקשורת מתקציבו סך כולל של 50 מיליון ש"ח בשנים 2024-2023.