מה הוחלט?
1. להתקין את תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלת פעילות של מוסדות המקיימים פעילות חינוך והוראות נוספות) (תיקון מס' 6), התשפ"ב-2021, בנוסח שלהלן.
2. בהתאם סעיף 4(ד)(3) לחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התש"ף-2020, לפרסם את התקנות מיידית ברשומות, על מנת שאלו ייכנסו לתוקף מיידית.
3. בהתאם לסעיף האמור, להביא את התקנות לאישור ועדת החינוך של הכנסת סמוך ככל האפשר לאחר פרסומן ברשומות בליווי דברי הסבר והתשתית העובדתית שבבסיס ההצעה להתקין את התקנות.
להלן נוסח התקנות:
תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה)(הגבלת פעילות של מוסדות המקיימים פעילות חינוך והוראות נוספות)(תיקון מס' 6), התשפ"ב-2021
בתוקף סמכותה לפי סעיפים 4, 10, 23, 24 ו-25 לחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התש"ף-2020 (להלן – החוק ובהתקיים דחיפות כאמור בסעיף 4(ד)(3) לחוק, מתקינה הממשלה תקנות אלה:
תיקון תקנה 6 7. בתקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלת פעילות של מוסדות המקיימים פעילות חינוך והוראות נוספות), התשפ"א-2021 (להלן – התקנות העיקריות), בתקנה 6 לפני תקנת משנה (ב) יבוא:
"(א) טיול הכולל לינה המיועד לתלמידים, למעט טיול מטעם בית ספר יסודי או על-יסודי, יתקיים באחת מחלופות אלה:
(1) תחת כיפת השמיים ויתקיימו לגביו ההוראות הקבועות בתקנת משנה (ב)(3);
(2) כלל משתתפי הטיול מגיעים מרשות מקומית המסווגת בצבע "ירוק" או "צהוב".
(3) השתתפות בטיול תותנה בקיום תנאים אלה:
(א) לא ישתתף אדם בטיול הכולל לינה, ולא ייכנס למקום הפעילות של טיול כאמור, אלא אם כן הציג למנהל המוסד או למי מטעמו אישור "תו ירוק", בצירוף הצגת תעודה מזהה, למעט לעניין קטין מתחת לגיל 16 או תוצאה שלילית בבדיקת קורונה שביצע 72 שעות לכל היותר לפני כניסתו למקום הפעילות או אישור על תוצאה שלילית בבדיקת קורונה שבוצעה בשיטת PCR במסגרת תכנית "מגן חינוך" ולעניין ילד עם מוגבלות – הצגת תעודת נכה;
(ב) מנהל מוסד לא יאפשר השתתפות של אדם בטיול הכולל לינה ולא יאפשר כניסה למקום הפעילות של טיול כאמור, אלא אם כן הציג אותו אדם אישור "תו ירוק", בצירוף הצגת תעודה מזהה, למעט לעניין קטין מתחת לגיל 16 או תוצאה שלילית בבדיקת קורונה שביצע 72 שעות לכל היותר לפני כניסתו למקום הפעילות ולעניין ילד עם מוגבלות – תעודת נכה."
תיקון תקנה 8א1 8. בתקנה 8א1(ב) לתקנות העיקריות במקום "בתקנת משנה (א)(1) עד (3)" יבוא "בתקנת משנה (א)(1) או (3).
הוספת תקנה 9 9. אחרי תקנה 8ב לתקנות העיקריות יבוא:
"פנימייה 9. (א) בתקנה זו-
"יציאה מחוץ לשטח הפנימייה" – למעט מעבר רגלי בין אזור הלימודים לאזור מגורים סמוך;
"מסלול סגור" – כמשמעותו בתקנת משנה (ב)(3)(ב);
"מסלול פתוח" – כמשמעותו בתקנת משנה (ב)(3)(א).
(ב) לא יפעיל מנהל מוסד פנימייה בדרך של פתיחתה לתלמידים, אלא לפי התנאים אלה והוראות תקנה זו:
(1) מנהל המוסד ימנה אדם שיהיה אחראי על ביצוע הפעולות המפורטות בתקנה זו (להלן – ממונה קורונה);
(2) מנהל המוסד יידע את התלמידים השוהים בפנימייה בנוגע לכללים החלים בפנימייה, לרבות האמור בפסקה (3), ובכלל זה בעניין החלוקה לקבוצות והמסלול שקבע מנהל המוסד כאמור בפסקה (3)(ב);
(3) מנהל המוסד יקבע ויפעיל מנגנון להפרדת השוהים בפנימייה לקבוצות קבועות נפרדות, למשך כל שעות היממה, לרבות בזמן פעילות לימודים, בזמן החופשי, באכילה ובלינה, במסלול פתוח או במסלול סגור כמפורט להלן ובכפוף לתקנת משנה (ג):
(א) מסלול פתוח – בקבוצות של עד 36 תלמידים, ללא הגבלה על כניסה ויציאה מחוץ לשטח הפנימייה;
(ב) מסלול סגור – בקבוצות של עד 50 תלמידים, ויחולו לעניין כניסה ויציאה מחוץ לשטח הפנימייה הוראות אלה:
(1) בשבועיים הראשונים שלאחר הגעתם לפנימייה התלמידים ואנשי הצוות לא יצאו מחוץ לשטח הפנימייה, אלא כאמור בפסקת משנה (4);
(2) לאחר התקופה האמורה בפסקת משנה (1), ואם התלמידים במוסד מתכוונים לשהות בו לתקופה של עוד 30 ימים לפחות, ניתן לאחד קבוצה קבועה עם קבוצות קבועות אחרות שקיימו את האמור בפסקת משנה (1), ובלבד שאף אחד מהתלמידים בכל אחת מהקבוצות אינו חולה;
(3) אוחדו קבוצות קבועות כאמור בפסקת משנה (2), לא תתאפשר יציאה מחוץ לשטח הפנימייה אלא כאמור בפסקת משנה (4);
(4) יצא תלמיד או איש צוות מחוץ לשטח הפנימייה, לא יוכל לחזור לשטח הפנימייה, אלא אם כן הצטרף לקבוצה חדשה של עד 50 תלמידים המגיעים לפנימייה, כאמור בפסקת משנה (1); אם אין אפשרות להצטרפות לקבוצה חדשה כאמור, החזרה לשטח הפנימייה תהיה בכפוף לכך שהתלמיד שהה בבידוד במקום שהוקצה לכך בפנימייה, כאמור בתקנת משנה (ה), במשך 14 ימים או לאחר שקיבל תוצאה שלילית בבדיקה שביצע לכל המוקדם ביום השביעי לתקופת הבידוד, לפי המוקדם ויחולו הוראות סעיף 2(ז1) לצו בידוד בית; פסקה זו לא תחול על תלמיד שיצא מהפנימייה לטיפול רפואי.
(5) פסקאות משנה (1) ו-(4) לא יחולו על איש צוות הנמנה עם צוות המוסד אם מתקיימת הפרדה מוחלטת בין איש הצוות לבין התלמידים; לעניין זה, "הפרדה מוחלטת" – איש הצוות אינו שוהה עם התלמידים בחלל משותף במוסד ואינו נמצא בקרבתם כלל, לרבות בעת מעבר בתוך שטחי הפנימייה ובעת היציאה ממנה והכניסה אליה או שישנה מחיצה בגובה 250 ס"מ לפחות בכל הכיוונים, המפרידה בין איש הצוות לבין התלמידים.
(ג) מנהל מוסד פנימייה יפעיל אותה במסלול פתוח או סגור בכפוף להוראות אלה:
(1) פנימייה המיועדת לתלמידים עד גיל תיכון והיא מהסוג האמור בסעיף 10(ג)(5) לחוק, תפעל במסלול פתוח בלבד;
(2) פנימייה המיועדת לתלמידים עד גיל תיכון ושאינה מהסוג האמור בסעיף 10(ג)(5) לחוק, תפעל במסלול פתוח או סגור, ואולם על אף האמור בתקנת משנה (ב)(3)(ב)(4), יצא תלמיד פנימייה מחוץ לשטח הפנימייה, לא יוכל לחזור לשטח הפנימייה אלא אם כן הצטרף לקבוצה חדשה של עד 50 תלמידים, או לאחר פיזור וכינוס מחדש של כל תלמידי הפנימייה לפי תקנות אלה.
(ד) מנהל מוסד פנימייה יקבע ויפעיל מנגנון להקצאת מרחבי פעילות ומיתקנים נפרדים לכל קבוצה כאמור בתקנת משנה (ב)(3), ובכלל זה אזור מגורים, חצר, חדרי לימוד, שירותים, מקלחות וכיורים, ולמניעת מעבר של תלמידים בין מרחבי הפעילות והמיתקנים.
(ה) התברר למנהל מוסד פנימייה מהסוג האמור בסעיף 10(ג)(5) לחוק כי תלמיד בפנימייה חייב בבידוד לפי צו בידוד בית, ידאג בעל המוסד למקום בידוד בשביל התלמיד, ולרווחתו במהלך הבידוד, ויפעל לפי סעיף 22טו לחוק.
(ו) בפנימייה שנקבע כי פעילותה תתקיים במסלול סגור, ידאג מנהל המוסד כי טרם כניסת עובד למוסד, יוסברו לעובד כללי הפעלת המוסד לפי מסלול זה, לרבות לעניין כניסה, יציאה ושהייה, ולא יאפשר את כניסת העובד למוסד, אלא לאחר שחתם על טופס הסכמה לעבודה ולקיום תנאי המסלול הסגור; אין באמור בתקנה זאת כדי לגרוע מזכותם של מנהל מוסד ועובד המוסד להסכים על תנאים נוספים לצורך הסכמת העובד כאמור בפסקה זאת, ובלבד שלא יהיה תוקף לתניה המתגברת על הוראות תקנות אלה.
(ז) תקנה זאת לא תחול על-
(1) פנימייה שבה אחוז התלמידים שהם בעלי אישור "תו ירוק" מתוך כלל התלמידים בני אותה כיתה בפנימייה הוא 70% או יותר;
(2) על בני אותה כיתה בפנימייה שפעילותם היא בהפרדה מלאה משאר התלמידים בפנימייה – אם אחוז התלמידים בעלי אישור "תו ירוק" הוא 70% או יותר."
תיקון תקנה 9א 10. בתקנה 9א לתקנות העיקריות –
(1) בתקנת משנה (ב)-
(א) בפסקה (3) בסיפה אחרי "שמתקיימת בו הכשרה מעשית" יבוא "המתקיימת באזור המצוי בהפרדה מוחלטת כמפורט בפסקה (4)";
(ב) במקום פסקה (4) יבוא:
"(4) במוסד שמקיים הכשרה מעשית לצד פעילות אחרת באותו המוסד שבו חלה החובה להצגת אישור "תו ירוק" כתנאי לכניסה למוסד כאמור, יפעל בעל המוסד לקיום ההכשרה המעשית באזור המצוי בהפרדה מוחלטת; לעניין תקנה זו "אזור המצוי בהפרדה מוחלטת" – אזור במוסד שלא חלה לגביו החובה להצגת אישור "תו ירוק" בכניסה למקום הפעילות, לבין שאר האזורים בתנאי שבעל המוסד יפעל להפרדת האזור מהאזורים בהם חייבים בהצגת אישור "תו ירוק" ובכלל זה באמצעות שימוש במתחמים או בבניינים נפרדים, או בקיום הפעילות בימים ובשעות נפרדים";
(2) בתקנת משנה (ג) אחרי "הכשרה מקצועית לבגירים" יבוא "המתקיימת באזור המצוי בהפרדה מוחלטת, כמפורט בתקנת משנה (ב)(4) או במוסד שלא מתקיימת בו פעילות המחייבת הצגת אישור "תו ירוק"".
תיקון תקנה 9ב 11. בתקנה 9ב(4) לתקנות העיקריות, ברישה אחרי "מקום שמתקיימת בו הכשרה מעשית" יבוא " בהפרדה מוחלטת, כמפורט בתקנה 9א(ב)(4)".
תיקון תקנה 12 12. במקום תקנה 12 לתקנות העיקריות יבוא:
"תוקף 12. תוקפן של תקנות אלה עד יום ח' בטבת התשפ"ב (12 בדצמבר 2021).".
______________
נפתלי בנט
ראש הממשלה
בשל השתפשטות נגיף הקורונה הממשלה מתקינה מחדש את הגבלת פעילות של מוסדות המקיימים פעילות חינוך ובכלל זה הגדרות כניסה ויציאה ממוסדות אלו ובכלל זה פנימיות בהן קיימת לינה של תלמידים.