1 . בהתאם לסעיף 33(א) לחוק-יסוד: הממשלה, ובכפוף לאישור הכנסת, לפי סעיף 31(ב) לחוק יסוד: הממשלה, להעברת הסמכויות הנתונות לשר הדיגיטל הלאומי לפי חוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975 (להלן- חוק החברות הממשלתיות (לשר האוצר, לאצול לשר האוצר את הסמכות, לפי הוראות סעיף 32(א)(4) לחוק החברות הממשלתיות לקבוע כללים לאישור מענקי סיום העסקה לפקידים בכירים כהגדרתם בחוק החברות הממשלתיות (להלן- פקידים בכירים), ולאשר מענקי סיום העסקה כאמור וזאת בהתאם לעקרונות שלהלן-
א. דירקטוריון של חברה ממשלתית יהא רשאי, בהתאם ובכפוף לאמות מידה ולתנאים שיוגדרו על ידי שר האוצר בכללים ולתקרת הסכום הקבועה בסעיף .1.ב להלן, לקבוע מענק סיום העסקה, למנהלים כלליים בלבד בכלל החברות ממשלתיות, ובחברות ממשלתיות המסווגות ברמה 9 ומעלה לפקידים בכירים (לרבות מנהלים כלליים), אשר העסקתם בחברה הממשלתית הסתיימה ואשר עומדים בכל התנאים הבאים, וזאת מבלי לגרוע מזכויותיהם לפי חוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963 (להלן – חוק פיצויי פיטורים):
1) הם הועסקו כמנהלים כללים או כפקידים בכירים בחברה הממשלתית, לפי העניין, על פי חוזה אחיד המאושר כדין לבכירים בחברות ממשלתיות (להלן – החוזה האחיד);
2) הם הועסקו בחברה הממשלתית במשך יותר מעשרים וארבעה חודשים מלאים ורצופים בתפקיד מנהל כללי או פקיד בכיר, לפי העניין;
3) הם אינם זכאים לתגמול מכל סוג שהוא בגין סיום העסקתם שהוא מעבר לקבוע על פי חוק ועל פי תנאי החוזה האחיד שנקבעו בחוזרי רשות החברות הממשלתיות, או לחילופין ויתרו על תגמול כאמור;
4) הם חתמו על כתב קבלה וסילוק בגין תנאי סיום העסקתם מהחברה הממשלתית, בנוסח שיאושר על ידי רשות החברות הממשלתיות.
ב. סכום מענק סיום העסקה למנהלים כלליים בכלל החברות הממשלתיות או לפקידים בכירים (לרבות מנהלים כלליים) בחברות המסווגות ברמה 9 ומעלה, אותו יקבע הדירקטוריון כאמור בסעיף 1.א לעיל, יקבע לפי אמות המידה והתנאים שיוגדרו על ידי שר האוצר בכללים שיקבע ולא יעלה על הסכום של מכפלת שכר העבודה הקובע של הפקיד הבכיר לחישוב פיצויי פיטורים לפי חוק פיצויי פיטורים, במספר שנות עבודתו בפועל בחברה הממשלתית כפקיד בכיר על פי החוזה האחיד טרם הגיעו לגיל פרישת חובה כהגדרתו בחוק גיל פרישה, התשס"ד-2004, אך לא יותר מעשר שנים.
ג. קביעת מענק סיום העסקה על ידי הדירקטוריון כאמור בסעיף 1.א לעיל, כפופה לקבלת אישור שר האוצר לכך שמענק סיום ההעסקה כאמור ניתן בהתאם ובכפוף לאמות המידה ולתנאים שהוגדרו על ידי שר האוצר. אישור שר האוצר יכול להינתן מראש ככל שחברה ממשלתית רלוונטית קבעה כללים ותנאים לעניין תשלום מענק סיום העסקה כאמור, ושר האוצר שוכנע, כי הכללים והתנאים שקבעה החברה כאמור תואמים את אמות המידה והתנאים שהוגדרו על ידי שר האוצר כאמור. אישור שר האוצר כאמור בסעיף זה יואצל על ידו למנהל רשות החברות הממשלתיות כמפורט בסעיף 2 להלן.
ד. הכללים לאישור מענקי סיום העסקה לפקידים בכירים ייקבעו על ידי שר האוצר לאחר קיום התייעצות עם מנהל רשות החברות הממשלתיות.
2 . בהתאם לסעיף 33(ג) לחוק-יסוד: הממשלה, להסמיך את שר האוצר לאצול למנהל רשות החברות הממשלתיות, את הסמכות שאצלה לו הממשלה לפי הוראות סעיף 32(א)(4) לחוק החברות הממשלתיות לאשר מענקי סיום העסקה כמפורט בסעיף 1(ג) לעיל, ולרשום את הודעת שר האוצר לפיה, בכפוף להשלמת האצלת סמכויות הממשלה אליו, כמפורט בהחלטה זו, הוא יפעל לאצול את הסמכות לאשר מענקי סיום העסקה כמפורט בסעיף 1(ג) לעיל, למנהל רשות החברות הממשלתיות.
3 . שר האוצר רשאי לקבוע שתקרת סכום מענק סיום העסקה תהא נמוכה מתקרת סכום מענק סיום העסקה הקבועה בסעיף 1(ב) לעיל, בנסיבות שייקבעו בכללים.
4 . לבטל את החלטות הממשלה הבאות:
א. החלטת הממשלה מס' 1072(כל/270) מיום 7.9.1980 שעניינה תנאי פרישה בחברות ממשלתיות;
ב. החלטת ממשלה מס' 158(ש/3) מיום 11.11.1979, שעניינה פיצוי נוסף למנהל כללי של חברה ממשלתית שפקעה כהונתו והינו פורש מהחברה;
ג. כל החלטה אחרת שעניינה תגמול מנהל כללי או פקידים בכירים בגין סיום העסקתם בחברה ממשלתית.
5 . ביטול החלטות הממשלה כאמור בסעיף 4 לעיל ייכנס לתוקפו במועד כניסתם לתוקף של הכללים לאישור מענק סיום העסקה לפקידים בכירים שייקבעו על ידי שר האוצר.