CECI
  • אודות המרכז
      אודות המרכז
    • דבר המייסד
    • צוות המרכז
    • ועד מנהל
    • פורום מומחים
    • שיתופי פעולה
    • עמיתי מחקר
    • חברי המרכז בארה”ב
    • מקורות מימון
    • רקע עלינו
    • הצהרת נגישות
  • העשייה שלנו
  • שער לידע
  • מן התקשורת
  • קולות קוראים
  • צרו קשר

הרשמה לניוזלטר

    התמודדות עם תופעת הפוליגמיה

    בית - EzGov - התמודדות עם תופעת הפוליגמיה

    החלטת הממשלה מבקשת להתמודד עם תופעת הפוליגמיה. בין השאר, ההחלטה קובעת כי ימונה צוות בינמשרדי בשיתוף הרשויות המקומיות והחברה האזרחית, בראשות מנכ"לית משרד המשפטים, שיכין תכנית פעולה להעלאת המודעות

    מה הוחלט?

    נוכח הצורך בהתמודדות מקיפה עם תופעת הפוליגמיה, ששורשיה עמוקים ונטועים במסורת רבת שנים ולאור השלכותיה הקשות על בני המשפחה הפוליגמית, ובראש ובראשונה על הנשים והילדים, ועל החברה בכללותה, ובניסיון ממשלתי ראשון להתמודדות כלל ממשלתית עם התופעה האמורה:

    1. להקים ועדת שרים לעניין התמודדות עם תופעת הפוליגמיה (להלן – ועדת השרים) שזה הרכבה:  
    שרת המשפטים (יו"ר)
    שר החינוך
    שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים
    שר הפנים
     שר הבריאות
    שר החקלאות ופיתוח הכפר
    השר לביטחון הפנים
    סמכויות הוועדה:
    א.  לאשר את תכנית הפעולה שיגבש הצוות הבינמשרדי שיוקם, כאמור בסעיף 7 להחלטה (להלן- הצוות הבינמשרדי).
    ב.  לעקוב ולפקח אחר יישום תכנית הפעולה שיגבש הצוות הבינמשרדי.

    2. להטיל  על שר החינוך לגבש בתוך ארבעה חודשים מתווה שיעסוק בפיתוח חומרי למידה או תוכנית התערבות להתמודדות עם הנושא ולהציגו לפני הצוות הבינמשרדי, לרבות אומדן תקציבי.

    3. להטיל על שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים להציג לפני הצוות הבינמשרדי בתוך ארבעה חודשים מיום קבלת החלטה זו, תכנית פעולה לקידום השתלבות בתעסוקה לנשים בדואיות תושבות ישראל, בצירוף אומדן תקציבי.

    4. להטיל על שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים לבחון בתוך ארבעה חודשים את הצורך בעריכת תיקון לסעיף 17 לחוק הבטחת הכנסה, תשמ"א-1980, שיסמיך את המוסד לביטוח לאומי לבצע קיזוז מינהלי, במקום הגשת תביעה כנדרש היום, של סכום מזונות, אשר ייקבע בחוק, מגמלאותיו של אדם שחייב על פי דין או הסכם לשלם את מזונותיו של אדם אחר, והמוסד שילם גמלה לאותו אחר או עבורו.

    5. להטיל על שר הבריאות להכין בתוך ארבעה חודשים מיום קבלת החלטה זו תכנית פעולה למתן מענה בריאותי לנשים וילדים החיים במשפחות פוליגמיות, שתתמקד, בין היתר, בהעלאת הדימוי העצמי, רכישת דרכי התמודדות עם המבנה המשפחתי הפוליגמי וטיפול בבעיות בריאות הקשורות למבנה המשפחה הפוליגמי, ויציג אותה לפני הצוות הבינמשרדי, בצירוף אומדן תקציבי.

    6. להטיל על הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לבצע בתוך ארבעה חודשים מיום קבלת החלטה זו בדיקת היתכנות ותוכנית מחקר סטטיסטי שמטרתו לשקף את המצב העובדתי באשר להיקף תופעת הפוליגמיה, ותגיש אותן לצוות הבינמשרדי, בצירוף אומדן התקציב והתקנים הנדרשים לביצועו של המחקר.

    7. להקים צוות משותף למשרדי הממשלה, הרשויות המקומיות הרלוונטיות והחברה האזרחית לשם בחינה משותפת של דרכי התמודדות נוספות עם השלכותיה השליליות של תופעת הפוליגמיה בראשו תעמוד מנכ"לית משרד המשפטים ובו יהיו חברים כדלהלן:  מנכ"ל משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, מנכ"ל משרד הבריאות, מנכ"לית משרד החינוך, מנכ"ל משרד הפנים, מנהל רשות האוכלוסין וההגירה, מנכ"לית המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי, מנכ"ל המשרד לביטחון הפנים, המפקח הכללי של משטרת ישראל, מנכ"ל משרד האוצר, מנהלת הרשות לקידום מעמד האישה, מנהל הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים, מנהל המוסד לביטוח לאומי, מנהל רשות מקרקעי ישראל, מנכ"ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר (ו/או נציג בכיר מהרשות להסדרת התיישבות הבדואים בנגב), מנהל בתי הדין השרעיים, או נציגים בכירים מטעמם של אלה (בדרג סמנכ"ל או דרגה מקבילה אחרת), נציג משרד ראש הממשלה, נציג נציבות שירות המדינה, נציג אגף כוח אדם בצבא הגנה לישראל וכן נציג בכיר של היועץ המשפטי לממשלה. כן יכהנו בצוות איש דת מוסלמי, נציג רשות מקומית, איש חינוך נציג האקדמיה העוסק בחקר הפוליגמיה ונציג/ים של ארגון אזרחי שעיסוקו בסוגיה. בהתאם לצורך ולנושא, יוזמנו לישיבות הצוות נציגי ממשלה נוספים. 

    8. הצוות הבינמשרדי יבחן הכנת תוכנית פעולה להתמודדות עם השלכותיה השליליות של תופעת הפוליגמיה ובכלל זה: העלאת המודעות בקרב הציבור וגורמים נוספים לקיומה של תופעת הפוליגמיה, האיסור עליה והנזקים שהיא גורמת, איגום מקורות מידע ודיווחים מהגורמים הרלוונטיים אודות התופעה, מישורי מזונות ילדים, רווחה וגמלאות הביטוח הלאומי, הקצאת המגרשים במסגרת הסדרת ההתיישבות הבדואית, עבודה בשירות המדינה ובגופים ממשלתיים אחרים, הבריאות, החינוך הפורמלי והלא פורמלי, המניעה, החקיקה, הכשרת כוח האדם המתאים לטיפול בנושא במשרדים ובגופים הרלוונטיים בדגש על כוח אדם שיהווה מתאם תרבותי בלשכות הנותנות שירותים לאוכלוסיית היעד כגון: ביטוח לאומי, רווחה ובריאות.

    9. תכנית הפעולה שיגבש הצוות הבינמשרדי תובא לבחינת ועדת השרים בתוך שישה חודשים מיום קבלת החלטה זו, בצירוף לוח זמנים והצעת מסגרת תקציבית לביצועה והכל בהתאם לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985 (להלן – חוק יסודות התקציב) ולמסגרות המאושרות.

    תקצוב של כספים בשנים 2019 ו-2020, אם יידרש לשם יישום החלטה זו, יהיה בכפוף לנקיטת פעולה מאזנת כהגדרתה בסעיף 40א לחוק יסודות התקציב.

    10. יובהר כי אין בהחלטה זו או בהחלטות הצוות הבינמשרדי כדי לגרוע מהסמכויות המסורות לכל שר או גוף על פי כל דין והחלטות ממשלה.

    החלטת הממשלה מבקשת להתמודד עם תופעת הפוליגמיה. בין השאר, ההחלטה קובעת כי ימונה צוות בינמשרדי בשיתוף הרשויות המקומיות והחברה האזרחית, בראשות מנכ"לית משרד המשפטים, שיכין תכנית פעולה להעלאת המודעות ולצמצום תופעת הפוליגמיה. הצוות הבינמשרדי יעסוק בהיבטים שונים של התופעה כמו תשלום דמי מזונות, בריאות, חינוך והכשרת כוח אדם לטיפול בנושא. על הצוות לגבש את תכנית הפעולה תוך שישה חודשים ולהציגה בפני ועדת שרים ייעודית, בראשות שרת המשפטים, בצירוף לו"ז מומלץ והצעת מסגרת תקציבית לביצוע.

    תיאור ההחלטה

    תאריך פרסום:
    29/01/2017
    הממשלה ה-34
    מספר ההחלטה
    החלטה 2345
    בריאות
    חינוך
    מיעוטים
    משפטים
    רווחה ושירותים חברתיים
    • ת.ד. 39080 תל אביב, מיקוד 6139002
    • 03-6438979
    • 03-6439438
    • [email protected]
    כניסת סטודנטים
    © 2022 כל הזכויות שמורות המרכז הישראלי להעצמת האזרח (ע"ר) dooble