CECI
  • אודות המרכז
      אודות המרכז
    • דבר המייסד
    • צוות המרכז
    • ועד מנהל
    • פורום מומחים
    • שיתופי פעולה
    • עמיתי מחקר
    • חברי המרכז בארה”ב
    • מקורות מימון
    • רקע עלינו
    • הצהרת נגישות
  • העשייה שלנו
  • שער לידע
  • מן התקשורת
  • קולות קוראים
  • צרו קשר

הרשמה לניוזלטר

    הקמת מתחם רב ייעודי לקידום אנשים עם מוגבלות

    בית - EzGov - הקמת מתחם רב ייעודי לקידום אנשים עם מוגבלות

    החלטת הממשלה ממנה ועדת היגוי בינמשרדית, בראשות מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי, שתבחן את הצורך בהקמת מתחם רב ייעודי לקידום אנשים עם מוגבלות. אם יוחלט כי אכן קיים צורך במיזם, הוועדה תבחן את אופן הוצאתו אל

    מה הוחלט?

    1. להטיל על המשרד לשוויון חברתי לרכז את ההליכים לבחינה של הצורך בהקמת מתחם רב ייעודי לקידום אנשים עם מוגבלות (להלן – המיזם) שיכלול מתקנים, שירותים ופעילויות לשימוש של אנשים עם מוגבלות במשולב עם אנשים ללא מוגבלות ולקידום המיזם, ככל שיוחלט כי קיים צורך כאמור. 

    2. להקים ועדת היגוי בין משרדית בראשות מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי ובהשתתפות נציגי משרד ראש הממשלה, אגף התקציבים במשרד האוצר, אגף החשב הכללי במשרד האוצר, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, משרד הבינוי והשיכון, משרד החינוך, משרד הבריאות, משרד המשפטים, משרד הפנים, משרד הביטחון, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, המוסד לביטוח לאומי ורשות מקרקעי ישראל (להלן – ועדת ההיגוי).

    3. ועדת ההיגוי תייעץ למשרד לשוויון חברתי לעניין בחינת הצורך במיזם, וככל שיוחלט כי קיים צורך כאמור, תבחן את אופן ההוצאה לפועל של המיזם, לרבות השירותים שייכללו בו, תכנית ההפעלה ואופן שילובם של אנשים ללא מוגבלות לצד אנשים עם מוגבלות בחיי הקהילה וכן תלווה את התקדמות ביצוע המיזם. ועדת ההיגוי תתייעץ בעבודתה עם ארגונים של אנשים עם מוגבלות וארגונים העוסקים בקידום זכויותיהם וכן תבחן את הדברים ברוח אמנת האו"ם בדבר זכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות. 

    4. הקצאה או תקצוב של כספים, ככל שיידרשו בגין החלטה זו כפופים לאמור בסעיף 40(א) לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985.

    החלטת הממשלה ממנה ועדת היגוי בינמשרדית, בראשות מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי, שתבחן את הצורך בהקמת מתחם רב ייעודי לקידום אנשים עם מוגבלות. אם יוחלט כי אכן קיים צורך במיזם, הוועדה תבחן את אופן הוצאתו אל הפועל, השירותים שייכללו בו, תכנית ההפעלה השוטפת ולווי ביצועו – על ידי המשרד לשוויון חברתי. 

    תיאור ההחלטה

    תאריך פרסום:
    22/01/2017
    הממשלה ה-34
    מספר ההחלטה
    החלטה 2317
    רווחה ושירותים חברתיים
    • ת.ד. 39080 תל אביב, מיקוד 6139002
    • 03-6438979
    • 03-6439438
    • [email protected]
    כניסת סטודנטים
    © 2022 כל הזכויות שמורות המרכז הישראלי להעצמת האזרח (ע"ר) dooble