במטרה להקל על המשך פעילות מעונות היום, למנוע סגירה של מעונות ועליית מחירים, לתקן את חוק התכנון והבנייה, התשכ"ה-1965 )להלן – חוק התכנון והבנייה) באופן הבא:
1 . מקום שמשמש או נועד לשמש מקום שהייה יומי לחינוך וטיפול בפעוטות (להלן – מעון יום) ששוהים בו עד 6 פעוטות, יהיה רשאי לפעול, בתוך דירה במבנה שייעודו למגורים בהתאם לתכנית שחלה (להלן – מבנה מגורים) ללא צורך בקבלת אישור להפעלת מעון או היתר שימוש חורג.
2 . מעון יום ששוהים בו בין 7 ועד 36 פעוטות השוכן במבנה מגורים, יהיה רשאי לפעול גם בתוך מבנה מגורים, בהתקיים כל אלה:
א. בעל המעון יגיש לוועדה המקומית, כמשמעותה בחוק התכנון והבנייה בקשה למתן היתר שימוש בדירת מגורים לצורך של הפעלת מעון (להלן – היתר שימוש להפעלת מעון); בקשה כאמור תוגש 60 ימים לפחות טרם פתיחת המעון. הבקשה תכלול רק מידע אודות כתובת הנכס, מספר הפעוטות והתחייבותו ליידע את השכנים כמפורט בסעיף קטן (ב).
ב. בעל המעון יידע את השכנים במבנה המגורים ובמבנים הגובלים במבנה שבו מופעל המעון (להלן – השכנים), על הפעלת המעון 60 יום לפחות טרם ההפעלה ועל אפשרותם להגיש לוועדה המקומית התנגדות למתן היתר שימוש להפעלת מעון. הודעה תינתן באמצעות פרסום בחזית הבניין או בפנייה ישירה לשכנים כגון בהודעה לתיבות הדואר או אמצעי דיגיטלי. פרסום כאמור יתועד, ובעל המעון יצהיר אודות ביצוע הפרסום.
ג. השכנים יוכלו להגיש לוועדה המקומית את התנגדותם למתן היתר שימוש להפעלת מעון בתוך 15 יום ממועד פרסום ההודעה.
ד. הוועדה המקומית תהיה רשאית שלא לתת היתר שימוש להפעלת מעון רק אם התקבלה התנגדות מהשכנים שממנה עולה, כי יש בפעילות המעון משום פגיעה מרחבית משמעותית ושאינה ניתנת לתיקון. בטרם תחליט הוועדה המקומית שלא לתת היתר שימוש להפעלת מעון, תודיע לבעל המעון בכתב על הפגיעה המרחבית הפוטנציאלית על מנת שיוכל לתת מענה לפגיעה בתוך 30 ימים ממועד ההודעה. הוועדה המקומית תיתן את החלטתה בתוך 30 ימים ממועד קבלת המענה של בעל המעון על הפגיעה המרחבית.
ה. לא ניתנה החלטת הוועדה המקומית תוך 45 ימים ממועד הגשת הבקשה להפעלת המעון או תוך 30 יום ממועד קבלת המענה מבעל המעון בעניין ההודעה על הפגיעה המרחבית, המאוחר מהשניים, יראו את בעל המעון כאילו ניתן לו היתר שימוש להפעלת מעון.
3 . על אף האמור בסעיף 2, מעון יום, שפועל בבתי מגורים ביום כניסתו של החוק לתוקף, ואשר שוהים בו בין 7 ועד 36 פעוטות, יידע את הוועדה המקומית על הפעלת המעון במבנה המגורים בתוך 90 יום מיום כניסת תיקון החוק לתוקפו ואת השכנים על זכותם להגיש התנגדויות להפעלת המעון בהתאם לאמור בסעיף 2(ב) בתוך 15 ימים ממועד פרסום ההודעה; החליטה הוועדה המקומית שלא לתת היתר כאמור בסעיף 2(ד), וביצעה את הפעולות האמורות בסעיף 2(ד), בשינויים המחויבים, תופסק פעילות המעון רק בתום שנת הלימודים שבה התקבלה ההחלטה.
4 . בעל מעון שקיבל היתר שימוש להפעלת מעון, ייחשב לכל דבר ועניין כאילו קיבל היתר לשימוש חורג כמשמעותו בחוק התכנון והבנייה.
5 . להסמיך את שרת הפנים לקבוע בתקנות כי מספר הפעוטות המרבי במעון יום השוכן בבית צמוד קרקע, שזכאי לקבל היתר שימוש להפעלת מעון, יהיה גבוה מהמספר במבנה מגורים וכן לקבוע את ההליך שבו יינתן ההיתר.
6 . אישור רשות הרישוי בהתאם להחלטה זו לא יוביל לחיוב בהיטל השבחה.
7 . זכות הערעור על החלטת הוועדה המקומית בעניין אי מתן אישור כאמור, או אישור כאמור, תהיה לפי הכללים הרלוונטיים בעניין בקשות לקבלת היתר לשימוש חורג מכוח חוק התכנון והבנייה.