CECI
  • אודות המרכז
      אודות המרכז
    • דבר המייסד
    • צוות המרכז
    • ועד מנהל
    • פורום מומחים
    • שיתופי פעולה
    • עמיתי מחקר
    • חברי המרכז בארה”ב
    • מקורות מימון
    • רקע עלינו
    • הצהרת נגישות
  • העשייה שלנו
  • שער לידע
  • מן התקשורת
  • קולות קוראים
  • צרו קשר

הרשמה לניוזלטר

    תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלות על הפעלת שדות תעופה וטיסות) (תיקון מס' 20), התשפ"א-2021

    בית - EzGov - תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלות על הפעלת שדות תעופה וטיסות) (תיקון מס' 20), התשפ"א-2021

    בהחלטה זו מוחלט כי לאחר שיבחר המפעיל במכרז להקמת מתחם לבדיקות קורונה מחוץ לטרמינל בנתב"ג, הוא לא יהיה כפוף למנהל הכללי של משרד התחבורה.

    מה הוחלט?

    א. להתקין את תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלות על הפעלת שדות תעופה וטיסות) (תיקון מס' 20), התשפ"א–2021 בנוסח שלהלן.
    ב. להביא את התקנות לאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, ואם לא הוקמה, לוועדה של הכנסת שוועדת הכנסת קבעה לעניין זה (להלן – הוועדה) בליווי דברי הסבר והתשתית העובדתית שבבסיס ההצעה להתקין את התקנות, כאמור בחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התש"ף – 2020.
    ג. לפרסם את התקנות בהתאם להחלטת הוועדה. ככל שלא תתקבל החלטה של הוועדה בתוך 24 שעות מהמועד שהוגשו לה לעניין אישור התקנות – לפרסם את התקנות ברשומות.
    ד. לקיים בישיבת ממשלה קרובה ועוד קודם לפקיעת תוקף התקנות העיקריות כפי שנקבע בתקנות אלו, דיון בהמלצות הצוות שהוקם בהחלטת ממשלה מס' 955 מיום 12.4.21 בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה (בפועל) או נציגו, בעניין פרטי הוצאת המכרז להקמת מתחם לבדיקות קורונה מחוץ לטרמינל בנתב"ג, וזאת לשם קידום החלטה בעניין.
    ההחלטה התקבלה בהתאם לסעיף 19(א) בתקנון לעבודת הממשלה.

    להלן נוסח התקנות: 

    תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלות על הפעלת שדות תעופה וטיסות) (תיקון מס' 20), התשפ"א–2021

    בתוקף סמכותה לפי סעיפים 4, 12 ו-23 עד 25 לחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התש"ף–2020  (להלן – החוק), [ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת/ ובאישור ועדה של הכנסת שוועדת הכנסת קבעה לעניין זה/ ולאחר שהתקיים האמור בסעיף 4(ד)(2)(א) לחוק], מתקינה הממשלה תקנות אלה:
    תיקון תקנה 1א    1. בתקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלות על הפעלת שדות תעופה וטיסות), התש"ף–2020 (להלן – התקנות העיקריות), בתקנה 1א(ד)(3), המילים "לעניין זה, מפעיל שדה התעופה יפעל לפי הנחיית המנהל הכללי של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים או נציגו"- יימחקו.
    תיקון תקנה 41    2. בתקנה 41 לתקנות העיקריות, במקום "ט' בסיוון התשפ"א (20 במאי 2021)" יבוא "כ"ג בסיוון התשפ"א (3 ביוני 2021)".
    תחילה    3. תחילתן של תקנות אלה ביום י' בסיוון התשפ"א (21 במאי 2021).

    _______________
                                                                                              
    בנימין נתניהו
    ראש הממשלה

    בהחלטה זו מוחלט כי לאחר שיבחר המפעיל במכרז להקמת מתחם לבדיקות קורונה מחוץ לטרמינל בנתב"ג, הוא לא יהיה כפוף למנהל הכללי של משרד התחבורה.

    תיאור ההחלטה

    תאריך פרסום:
    19/05/2021
    הממשלה ה-35
    מספר ההחלטה
    החלטה 999
    בריאות
    משבר הקורונה
    תחבורה ובטיחות בדרכים
    • ת.ד. 39080 תל אביב, מיקוד 6139002
    • 03-6438979
    • 03-6439438
    • [email protected]
    כניסת סטודנטים
    © 2022 כל הזכויות שמורות המרכז הישראלי להעצמת האזרח (ע"ר) dooble