CECI
  • אודות המרכז
      אודות המרכז
    • דבר המייסד
    • צוות המרכז
    • ועד מנהל
    • פורום מומחים
    • שיתופי פעולה
    • עמיתי מחקר
    • חברי המרכז בארה”ב
    • מקורות מימון
    • רקע עלינו
    • הצהרת נגישות
  • העשייה שלנו
  • שער לידע
  • מן התקשורת
  • קולות קוראים
  • צרו קשר

הרשמה לניוזלטר

    ייעול עבודת הקרן לשיקום מחצבות

    בית - EzGov - ייעול עבודת הקרן לשיקום מחצבות

    הממשלה מקבלת החלטות תקציביות בנוגע לקרן לשיקום מחצבות (לאור העובדה שעדיין אין תקציב קבוע ל-2020). 

    מה הוחלט?

    1.  להטיל על שר האנרגיה, בתיאום עם שר האוצר, לפרסם תזכיר לתיקון פקודת המכרות (להלן – פקודת המכרות), בהתאם לעקרונות אלה:
    2. סך של 500 מיליון ש"ח יועברו מהקרן לשיקום מחצבות, כמשמעותה בסעיף 120 לפקודת המכרות (להלן – הקרן לשיקום מחצבות), להכנסות המדינה בשנת 2021.
    3. המדינה תתקצב את הקרן לשיקום מחצבות בסכום של 500 מיליון ש"ח (להלן – מסגרת ההחזר) בעד הוצאות שהוצאו בפועל לפי דרישת הקרן, ובנוסף תבטיח כי בכל רגע נתון ייוותר בקרן לשיקום מחצבות סך של 50 מיליון ש"ח. 
    4. מסגרת ההחזר בניכוי סכומים שהועברו אל הקרן לפי סעיף 2 להחלטה תצבור הצמדה למדד המחירים לצרכן וריבית חשב כללי.  
    5. במהלך שנת 2025 שר האוצר ושר האנרגיה יחליטו על המועד שבו תתוקצב הקרן לשיקום מחצבות בגובה מלוא יתרת מסגרת ההחזר, וזאת בשים לב לצורכי הקרן והצפי להוצאות כספים בטווח הקרוב.
    6. לעגן את סמכויות הקרן לשיקום מחצבות כך שהיא תהיה רשאית להכין תכנית שיקום למחצבות וכן  לשקם מחצבה לאחר שניתנה לגביה הודעת שיקום. 
    החלטה זו התקבלה במסגרת אישור תקציב המשכי לשנת הכספים 2020.

    הממשלה מקבלת החלטות תקציביות בנוגע לקרן לשיקום מחצבות (לאור העובדה שעדיין אין תקציב קבוע ל-2020). 

    תיאור ההחלטה

    תאריך פרסום:
    09/09/2020
    הממשלה ה-35
    מספר ההחלטה
    החלטה 364
    תקציב, פיננסים, ביטוח ומיסוי
    • ת.ד. 39080 תל אביב, מיקוד 6139002
    • 03-6438979
    • 03-6439438
    • [email protected]
    כניסת סטודנטים
    © 2022 כל הזכויות שמורות המרכז הישראלי להעצמת האזרח (ע"ר) dooble