CECI
  • אודות המרכז
      אודות המרכז
    • דבר המייסד
    • צוות המרכז
    • ועד מנהל
    • פורום מומחים
    • שיתופי פעולה
    • עמיתי מחקר
    • חברי המרכז בארה”ב
    • מקורות מימון
    • רקע עלינו
    • הצהרת נגישות
  • העשייה שלנו
  • שער לידע
  • מן התקשורת
  • קולות קוראים
  • צרו קשר

הרשמה לניוזלטר

    הכרזת סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה)(בידוד של אדם שנכנס לישראל בנסיבות מיוחדות)(מס' 6)(תיקון מס' 2), התשפ"א-2021

    בית - EzGov - הכרזת סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה)(בידוד של אדם שנכנס לישראל בנסיבות מיוחדות)(מס' 6)(תיקון מס' 2), התשפ"א-2021

    הממשלה מחליטה פעם נוספת על הארכת ההחלטה שמחייבת אנשים שנכנסים לישראל בבידוד. המטרה היא לבלום את התפשטות נגיף הקורונה ואת המוטציות השונות שנוצרו בעולם מלחדור בצורה משמעותית לארץ. 

    מה הוחלט?

    מתוקף סמכותה של הממשלה לפי סעיף 22ג לחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התש"ף – 2020 (להלן- החוק):
    1. לאחר ששוכנעה הממשלה כי יש סיכון מוגבר להגעת חולים לישראל מחוצה לה מכל מדינות העולם, וכי כניסתם לישראל עלולה להביא להחמרה ברמת התחלואה במדינה, על סמך חוות דעת אפידמיולוגית מטעם משרד הבריאות, ולאחר שבחנה הממשלה דרכי פעולה חלופיות ושקלה את הצורך בהכרזה מול מידת הפגיעה בזכויות של חוזר, ובאישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת (להלן- הוועדה) לפי סעיף 22ג(ח)(1) לחוק, להאריך את הכרזת סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה)(בידוד של אדם שנכנס לישראל בנסיבות מיוחדות)(מס' 6), עד יום כ"ג באדר התשפ"א (7 במרס 2021).
    2. בהתאם לסעיף 22ג(ב)(1) ו-22ג(ו) לחוק, הארכת ההכרזה, הנימוקים לה, והתשתית העובדתית שביסודה יוגשו מיד לוועדה. 
    3. ככל שהוועדה לא החליטה שלא לאשר את הארכה כאמור, הארכת ההכרזה תפורסם ברשומות ותיכנס לתוקף ביום כ"א באדר התשפ"א (5 במרס 2021) בשעה 12:00.
    4. בהתאם לסעיף 22ג(י) לחוק, הארכת ההכרזה תפורסם באינטרנט, ובכלל זה באתרי האינטרנט של משרד ראש הממשלה, משרד החוץ ורשות האוכלוסין וההגירה, ותובא על ידי משרד החוץ, רשות התעופה האזרחית, משרד הבריאות ומשטרת ישראל, לפי העניין, ככל הניתן, לידיעת הנוגעים בדבר ובכלל זה לידיעת אנשים המבקשים להיכנס לישראל, באמצעות חברות התעופה, שגרירויות וקונסוליות, פרסום בערוצי תקשורת או בכל דרך יעילה אחרת.
    5. בהתאם להחלטת ממשלה מס' 642 מיום 10.12.2020, ההחלטה היא על דעת הממשלה.  
    ההחלטה התקבלה בהתאם לסעיף 38(א) בתקנון לעבודת הממשלה.
     

    הממשלה מחליטה פעם נוספת על הארכת ההחלטה שמחייבת אנשים שנכנסים לישראל בבידוד.

    המטרה היא לבלום את התפשטות נגיף הקורונה ואת המוטציות השונות שנוצרו בעולם מלחדור בצורה משמעותית לארץ. 

    תיאור ההחלטה

    תאריך פרסום:
    02/03/2021
    הממשלה ה-35
    מספר ההחלטה
    החלטה 866
    בריאות
    חוץ הסברה ותפוצות
    משבר הקורונה
    • ת.ד. 39080 תל אביב, מיקוד 6139002
    • 03-6438979
    • 03-6439438
    • [email protected]
    כניסת סטודנטים
    © 2022 כל הזכויות שמורות המרכז הישראלי להעצמת האזרח (ע"ר) dooble