בהמשך להחלטת הממשלה מס' 324(אתפ/3) מיום 31.7.2015 בנושא מדיניות ממשלתית לקידום שילובם של אזרחי ישראל ממוצא אתיופי בחברה הישראלית", למסמך ההסכמות מיום 20.7.2015 בין יו"ר הסתדרות העובדים הכללית החדשה לבין שר האוצר, שלפיו שר האוצר יפעל לאישור תקנון משרות לרשויות המקומיות שבהן פעלו מוקדי קליטה לאזרחי ישראל ממוצא אתיופי לשם העסקה ישירה של העובדים בתקן ולאור הרצון להביא לשילוב מיטבי של אזרחי ישראל ממוצא אתיופי בחברה הישראלית, ולהעצים את יכולתן של רשויות מקומיות להעניק שירותים בתחומי החינוך והחברה לאזרחי ישראל ממוצא אתיופי כחלק ממערך השירותים הרשותי הרגיל –
1. לאפשר לרשויות המקומיות שבהן פעלו מוקדי קליטה עד לסוף שנת 2016 ולרשויות מקומיות אשר הופעל בהן שירות "חלף מוקדי קליטה" על ידי המשרד לשוויון חברתי במהלך השנים 2017 ו-2018 (להלן – רשימת הרשויות) (להלן– הרשויות המקומיות), לאייש על פי דין את המשרות שיתוקננו ביחידות הנוער הפועלות על פי חוק הרשויות המקומיות (מנהל יחידת נוער ומועצת תלמידים ונוער), התשע"א-2011 כך שהעובדים שייקלטו יועסקו כעובדים מן המניין בהעסקה ישירה בתקן, וזאת החל מיום 1.1.2019.
2. לצורך קליטת עובדים למשרות האמורות תקצה הממשלה לרשויות המקומיות תקציב לתקנון משרות, כמפורט להלן. העובדים שייקלטו למשרות ייקלטו ביחידות הנוער בתפקידים בתחום החינוך והחברה, המוגדרים באוגדן בעלי התפקידים מטעם מנהל חברה ונוער במשרד החינוך. בין תפקידים אלו: מנהל תחום רשותי, רכז נוער רשותי, רכז נוער מוסדי, רכז תחום מקצועי ותפקידים נוספים אשר מוגדרים באוגדן בעלי התפקידים. העובדים ייקלטו על פי כל דין בתפקידים השונים על פי כישוריהם והחלטת יחידות הנוער ברשויות המקומיות. מנהל חברה ונוער במשרד החינוך יקיים הכשרה לשם קליטתם המיטבית של העובדים בתפקידים בתחומי החינוך הנוער והקהילה.
3. מספר העובדים שייקלטו בכל יחידת נוער ייקבע על בסיס מספרם של אזרחי ישראל ממוצא אתיופי המתגוררים ברשות המקומית, לפי מפתח של תקן אחד לכל 1,000 תושבים ממוצא אתיופי ומקסימום 4 תקנים. רשויות מקומיות המשתייכות לאשכול סוציו-אקונומי 5 ומטה יהיו זכאיות לתקן נוסף. לרשויות מקומיות שבהן יותר מ-10,000 תושבים ממוצא אתיופי המתגוררים במספר מוקדים שונים בתוך אותה הרשות, יהיה ניתן להקצות 6 תקנים. מספר כלל התקנים שיוקצו לא יעלה על 89 תקנים.
4. משרד האוצר יתקצב את התקינה של העובדים ברשויות המקומיות, לרבות עדכוני שכר, וזאת כפי שנהוג כיום. תקציב ההשתתפות עבור שכרם של העובדים יועבר למשרד החינוך על ידי אגף התקציבים במשרד האוצר. בעבור התקציב לשנת 2019, התקציב יועבר בפנייה התקציבית הראשונה. בעבור שנת 2020 ואילך התקציב יועבר על ידי אגף תקציבים לבסיס תקציב משרד החינוך.
לצורך העברת התקציב ב-2019 יפנה משרד האוצר לקבלת אישור ועדת הכספים להעברת התקציב נטו (לאחר ניכוי ההפחתות שהושתו עליו) שקיבל המשרד לשיווין חברתי לצורך הפעלת הפרויקט בשנת 2019.
5. מנהל חברה ונוער שבמשרד החינוך יישא בעלות שכרם של העובדים ויתקצב את הרשויות המקומיות בהתאם לעלות הנורמטיבית שתוגדר על ידי המשרד עבור כל אחד מהתפקידים שבהם יועסקו העובדים.
רשימת הרשויות המקומיות שבתחומן פעל מוקד קליטה
1. אור יהודה
2. אשדוד
3. אשקלון
4. באר יעקב
5. באר שבע
6. בית שמש
7. בת ים
8. גדרה
9. חדרה
10. חיפה
11. יבנה
12. יקנעם
13. ירושלים
14. לוד
15. נתניה
16. עפולה
17. פרדס חנה
18. פתח תקווה
19. קריית מלאכי
20. קריית ביאליק
21. ראשון לציון
22. רחובות
23. רמלה
24. תל אביב
25. קריית עקרון
26. קריית גת