CECI
  • אודות המרכז
      אודות המרכז
    • דבר המייסד
    • צוות המרכז
    • ועד מנהל
    • פורום מומחים
    • שיתופי פעולה
    • עמיתי מחקר
    • חברי המרכז בארה”ב
    • מקורות מימון
    • רקע עלינו
    • הצהרת נגישות
  • העשייה שלנו
  • שער לידע
  • מן התקשורת
  • קולות קוראים
  • צרו קשר

הרשמה לניוזלטר

    הארכת ההכרזה בעניין תחולה של הוראות חוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים בשינויים המחויבים המפורטים בסעיף 10א(א) לחוק

    בית - EzGov - הארכת ההכרזה בעניין תחולה של הוראות חוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים בשינויים המחויבים המפורטים בסעיף 10א(א) לחוק

    מה הוחלט?

    מזכירות הממשלההארכת ההכרזה בעניין תחולה של הוראות חוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים בשינויים המחויבים המפורטים בסעיף 10א(א) לחוקהחלטה מספר 3034 של הממשלה מיום 20.05.2025סוג: החלטות ממשלהמספר החלטה: 3034יחידות: מזכירות הממשלהתאריך תחולה: 20.05.2025ממשלה: הממשלה ה- 37תאריך פרסום: 20.05.2025 נושא ההחלטה:הארכת ההכרזה בעניין תחולה של הוראות חוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים בשינויים המחויבים המפורטים בסעיף 10א(א) לחוקמחליטים:בהתאם לסעיף 10א(א) לחוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים, התשס"ב-2002 (להלן: החוק), בהתאם לנוסחו לפי חוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים (תיקון מס' 4 והוראת שעה – חרבות ברזל) התשפ"ד-2023 (להלן: הוראת השעה); בהמשך להודעה שנמסרה ביום 8 באוקטובר 2023 מטעם ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי (להלן: הקבינט) לוועדת החוץ והביטחון של הכנסת על ההחלטה לנקוט בפעולות צבאיות משמעותיות לפי סעיף 40(א) ו-(א1) לחוק-יסוד: הממשלה (להלן: החלטת הקבינט); בהמשך להכרזות הממשלה, כפי שהוארכו מעת לעת בעניין תחולת הוראות החוק בשינויים המחויבים המפורטים בסעיף 10א(א) לחוק ובהמשך להחלטת הממשלה מס' 2982 מיום 27 באפריל 2025 שהאריכה את ההכרזה עד ליום כ"ב באייר התשפ"ה (20 במאי 2025):1. להאריך את ההכרזה שלפיה הפעולות הצבאיות המשמעותיות כאמור בהחלטת הקבינט מצריכות תחולה של הוראות החוק בשינויים המחויבים המפורטים בסעיף 10א(א) לחוק בנוסחו המתוקן בהוראת השעה.2. בהתאם לסעיף 10א(ב) לחוק, הכרזה זו תובא לאישור ועדת החוץ והביטחון של הכנסת בהקדם האפשרי ולא יאוחר מ-48 שעות מעת שניתנה. 3. בהתאם לסעיפים 10א(ב) ו-(ג) לחוק, תוקפה של הכרזה זו יעמוד עד ליום כ"א בסיון התשפ"ה (17 ביוני 2025) כפוף לאישורה של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת.ההחלטה התקבלה בהתאם לסעיף 19(א) בתקנון לעבודת הממשלה.הנוסח המחייב של החלטות הממשלה הינו הנוסח השמור במזכירות הממשלה. הנוסח המחייב של הצעות חוק ודברי חקיקה הנזכרים בהחלטות הינו הנוסח המתפרסם ברשומות. החלטות תקציביות כפופות לחוק התקציב השנתי.

    ההחלטה הממשלתית מאריכה את ההכרזה בעניין תחולת הוראות חוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים ומפרטת תנאים ופרטים נוספים בקשר להחלטת הקבינט ולאישור ועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

    לצפייה במאגר הממשלתי: https://www.gov.il/he/pages/dec3034-2025

    תיאור ההחלטה

    תאריך פרסום:
    15/01/2026
    37
    מספר ההחלטה
    החלטה 24748
    אזרחים ותיקים
    מדיני ביטחוני
    מינהל ציבורי ושירות המדינה
    • ת.ד. 39080 תל אביב, מיקוד 6139002
    • 03-6438979
    • 03-6439438
    • [email protected]
    כניסת סטודנטים
    © 2022 כל הזכויות שמורות המרכז הישראלי להעצמת האזרח (ע"ר) dooble