שיפור בהליכי בחינות ומכרזים לכוח אדם בשירות המדינה על בסיס החלטת ממשלה 3442 מיום 11 בינואר 2018
החלטות ממשלה 3442 מיום 11.1.2018 שעניינה "שיפור בהליכי בחינות ומכרזים לכוח אדם בשירות המדינה" התקבלה לאחר סיומה של הרפורמה בניהול המשאב האנושי בשירות המדינה שהחלה בשנת 2011.
ההחלטה נועדה לבצע שינויים בתחום הגיוס, האבחון והמיון התעסוקתי בשירות המדינה, על מנת לאפשר שיפור נוסף בהליכי הגיוס.
ההחלטה מתמקדת בשני נושאים עיקריים:
1. קיצור וייעול הליכי המיון.
2. ביצוע התאמות מקצועיות להליך המיון כך שיתאים לדרישותיהם של המשרדים המגייסים.
על פניו, ניתן לומר כי מרבית הנחיות הממשלה המפורטות בהחלטה בוצעו באופן מלא או חלקי. כך, בוצעו במלואן 6
סעיפים מתוך 12 (50%), שלושה סעיפים יושמו באופן חלקי (25%) ושלושה מתוך 12 הסעיפים לא יושמו בכלל(25%).
עם זאת ניכר כי בפועל, ההחלטה כמעט ולא הביאה לידי שינוי או שיפור במצב.
הדוח נכתב על ידי אריאל לוי, תחקירן בתכנית המוניטור
ובהנחיית אוריה גפן קליין ומיכל שטרנברג מצוות ממשל במרכז להעצמת האזרח
אגף בכיר בחינות ומכרזים (להלן - האגף) בנציבות, הוא האגף האמון על תחומי הגיוס, האבחון והמיון התעסוקתי בשירות המדינה. האגף פועל על פי העקרונות שנקבעו ב"חוק שירות המדינה (מינויים),, תשי"ט– 1959 " ו"כללי שירות המדינה (מינויים), (כרזים, בחינות ומבחנים) תשכ"א– 1961".
ב־ 11 בינואר 2018, קיבלה ממשלת ישראלאת החלטה 3442, שעניינה "שיפור בהליכי בחינות ומכרזים לכוח אדם בשירות המדינה". החלטת ממשלה זו התקבלה לאחר סיום יישום הרפורמה המקיפה בשירות המדינה והיא עוסקת אך ורק בתחומי הבחינות, המיון והמכרזים בשירות המדינה. כלומר, גיוס עובדי מדינה.
כיוון שחלק ניכר מן הסעיפים המנחים את הנציבות לבחון כלים לקיצור וטיוב הליך המיון הסתיימו במציאת הכלים כלא מתאימים על ידי הנציבות, התייתר השימוש בהם הלכה למעשה.
מבדיקת יישום החלטת הממשלה עולים החסמים הבאים:
כוח אדם: מאחר וחל עיכוב בשנה ביישום הפיילוט שעוצב על ידי אגף בחינות ומכרזים בשל מחסור בכוח אדם במשרדי הממשלה האמונים מטעם הנציבות על הפיילוט, עולה השאלה מדוע הארגון האמון על כוח האדם במשרדי הממשלה עיצב פיילוט ובחר להתחילו במשרדים בהם אין את כוח האדם הנדרש לכך.
אנמיה ניהולית: במספר סעיפים עולה כי למרות שעומדים בפני הנציבות הכלים והיכולות לקיים את שמורה לה החלטת הממשלה לעשות הדברים אינם מיושמים. כך לא התקיימה ועדת בוחנים, וכן גם לא התקיים הפיילוט המיוחל שברשות הנציבות במשך שנה בשל מחסור במשאב שעל ניהולו אמונה הנציבות — כוח אדם.
מדיניות צבועה: במספר סעיפים, בהם נועדה החלטת ממשלה להציע מדיניות חדשה, מצביע האגף על מדיניות קיימת, השונה במהותה מהמדיניות הנדרשת, ובכך האגף מעכב או מונע את השינוי ואת יישום ההחלטה.












רוצים לעזור לנו בעבודת המוניטור? יש לכם הערות, עדכונים או תיקונים?
מוזמנים ליצור קשר ולעזור לנו לשפר את הנתונים